Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL VALÓSULT MEG TISZATARJÁN KÖZSÉG SZENNYVÍZELVEZETÉSE ÉS TISZTÍTÁSA

2012/ 08/ 10

Ünnepélyes keretek között Tállai András a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkárának részvételével 2012. augusztus 10-én átadásra került Tiszatarján község szennyvízelvezetéséhez és tisztításához kapcsolódó beruházása. A fejlesztés az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósult meg az Új Széchenyi Terv keretein belül.

A fejlesztés célja Tiszatarján község szennyvízkezelésének megoldása a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontok figyelembevételével. A beruházás keretében a településen összesen 19 079 méter hosszúságú szennyvízhálózat, és egy 120 m3/d kapacitású szennyvíztisztító telep valósult meg. A korszerű szennyvízkezeléssel ellátott ingatlanok száma 546 db.
A csatornarendszer üzemeltetője az ÉRV Zrt.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 400 millió forint, amely a teljes beruházás 89%-át jelenti.
Kivitelezés 2011. március 01-én kezdődött és 2012. március 29-én sikeres próbaüzemmel zárult. A kivitelező a HYDRO-GEO Kft. és a DUKTIL Kft. konzorciuma volt, a projekt tervezője az ACQUIS Bt.

Tiszatarján Községi Önkormányzat
3589 Tiszatarján, Eötvös Krt. 1.  E-mail: t.tarjanph@t-online.hu
www.tiszatarjan.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu