Itt járt a Jövő/menő csapata Novák Péterrel, a Magyar Telekom és a Kultúrpart önkéntes munkatársaival

Dehogy kik is ők, és hogyan keveredtek el egészen településünkig, azt a következő sorok árulják el. A Szív Lapát Alapítvány kezdeményezésére indult el egy olyan programsorozat, amelynek a kedvezményezettjei hátrányos helyzetű kistérségek. A Mezőcsáti kistérségre 2010-ben esett a választása az alapítványnak, ami azt jelenti, hogy három évig ezt a térséget segítik különböző kulturális rendezvények szervezésével, a környezeti tudatosságra és fenntarthatóságra neveléssel, média sulival, internetoktatással, önkéntes munkával és további közösségépítő programjaikkal. A Digitális Híd rendezvény célja, hogy az internet használatára tanítsa a települések lakosait, ezzel is elősegítve a felzárkózást az informatika és az internet világához. Új program elemként Novák Péter és a Kultúrpart stábja Tehetségkutató versenyt szervez, ahol a legjobban szereplők bemutatkozási lehetőséget és az interneten való megjelenést nyerhetnek el.

Április 8-án ennek adott színteret Tiszatarján Általános Iskolája, ahol a délután folyamán sor került a diákok internet használati tudásuk bővítésére és a tehetségek bemutatkozására. Láthattunk bábjátékot, különböző stílusú táncokat, hallhattunk szavalatokat, énekeket és volt, aki még rajzot is hozott. A zsűri, Novák Péter minden produkciót követően, némi kritikával, de dicsérő szavakkal bíztatta a porondon megjelenteket. Kategóriánként a legjobbak ajándékot kaptak, valamint a Kulturpart és a Telekom önkéntesei által kiválasztott különdíjas csapatot egy fényképezőgéppel leptek meg, hogy megörökíthessék további szerepléseiket.

Akinek felkeltette az érdeklődését a Jövő/Menő csapata, az látogasson el a www.jovomeno.org weboldalra, ahol a térségben már megvalósult kezdeményezésekről és a következő programokról is tájékoztatást kaphat. Érdemes nyomon követni, és részt venni a rendezvényeiken, hiszen általuk rendkívül sokszínű és szerteágazó tudással és élményekkel gazdagodhatunk.
Mihamarabb várjuk vissza településünkre a Jövő/Menő csapatát!
M.A.

Internetoktatás és Tehetségkutató Novák Péterrel

Internetoktatás és Tehetségkutató Novák Péterrel