A település Orvosi rendelőjének építési, felújítási munkálatai 2010 novemberében kezdődtek el és a 2011 áprilisában fejeződött be.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez „Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése” című pályázati csomagban a „Tiszatarján Háziorvos és Gyermekorvosi rendelő átépítése és korszerűsítése a betegellátás feltételeinek javítása érdekében” című pályázatot 2008-ban nyújtotta be az önkormányzat. Tiszatarján 2009-ben nyerte el az 50 milliós pályázatot, majd 2010-ben történt a közbeszerzés. Az építési beruházást a Nyikes és Társa Bt. nyerte el.

A fejlesztésnek köszönhetően a felnőtt orvosi rendelési egység új épületszárnyba került elhelyezésre. A gyermekorvosi rendelőegység két részből áll: egy egészséges gyermekrendelő részből és egy beteg gyermekrendelő részből. Az épület méretének és funkciójának megfelelő kiépítésű komplex akadálymentesítést kapott. Elhelyezésre került mozgássérült WC, mozgássérült parkoló, rámpák, kapaszkodó korlátok kihelyezése, vakvezető burkolati csíkok kiépítése, információs táblákon braille írás felvezetése. A beruházás segítségével környezetbarát, energiatakarékos rendelőtér, váróterem, terhesgondozó, tanácsadó, babakocsi tároló is kialakításra került.

Az ünnepélyes átadásra és az állófogadásra 2011. április 13-án került sor, melynek megnyitóján köszöntőt mondott a település polgármestere, Bögre Lajosné, valamint tiszteletét tette Dr. Csiba Gábor, a Megyei Közgyűlés Egészségügyi Bizottságának Elnöke.
A megnyitó után, az új Orvosi rendelő épületét Harkai Erzsébet református lelkész imádságával szentelte meg. Az épület bejárata előtt kifeszített szalagot dr. Raisz Csaba, a település háziorvosa vágta át, és meghatódva néhány gondolattal illette az új épületet és az elkövetkezendő praktizálást. Ezt követően az épületet járhatták be és tekinthették meg a meghívott vendégek.

Ebbe a már mondhatni európai, magas színvonalú, hozzáférhető orvosi szolgáltatásokkal ellátott egységbe várják a gyógyulni vágyókat és azokat, akik nagyobb figyelmet szeretnének fordítani az egészségmegőrzésükre, betegségmegelőzésükre.
MA

Átadásra került a Háziorvosi és Gyermekorvosi rendelő Tiszatarjánban