Az ősz eljöttével a IV. Helyi Termék Fesztivál hívogatta vendégeit Tiszakeszibe. Az immár hagyománnyá vált rendezvénysorozat a Mezőcsáti Kistérség Közösségi Munkásainak Egyesülete szervezésével és a LEADER program támogatásának köszönhetően valósulhatott meg 2010. október 16-án. Az egyesület nevében Burainé Hajdu Éva alenök köszöntötte a résztvevőket. A fesztiválon, mint eddig minden alkalommal, településünk népes csapata is képviseltette magát. Tiszatarján pavilonjának feldíszítésében a képviselő testület és a Nyugdíjas Klub tagjai serénykedtek. Főzőversennyel, süteménysütő versennyel indult a nap, melyet a köszöntő és a zászlótűzés követett. Tiszatarján zászlaját Tóth Valentina lobogtathatta meg a színpadon. Ezt követően bemutatkoztak a Mezőcsáti kistérség települései, akik kulturális műsoraikkal szórakoztatták a nézőközönséget. Bögre Lajosné polgármesterünk néhány mondatban összefoglalta községünk jellemzőit, majd a legkisebbjeink, a Micimackó Napközi Otthonos Óvoda egyik csoportja kedveskedett műsorával a nézőközönségnek. E közben mindenhol rotyogtak az üstökben a finomabbnál-finomabb ételek, melyeknek illata még inkább a rendezvényre csalogatta a helyieket.

IV. Helyi Termék Fesztivál Tiszakeszin

Nálunk „pince pörkölt” főtt, elkészítésének dícsérete Bodnár Krisztiánt illeti, na meg persze azokét, akik közbe-közbe megkavarták. Ezzel a nagyon ízletes étellel a főzőverseny III. helyezését tudtuk bezsebelni. A kézműves sátrakban Barta Vincéné, Miskolci Dezsőné, Rendik Józsefné, Takács Dezsőné kézimunkái, Szűcs Farkasné Marika néni virágos asztali díszei kerültek kiállításra. A többi kiállítói sátrakban fonott kosarakból, fafaragásokból, helyi pálinkákból, péksüteményekből, válogathattak és vásárolgathattak az idelátogatók.

IV. Helyi Termék Fesztivál Tiszakeszin

Ebéd után került sor a mesemondó versenyre, a legerősebb ember versenyére és a kistérségi sport és ügyességi versenyre, melyen a települések 10 főből álló csapatai mérhették össze fürgeségüket. 10 fős csapatunk tagjai: Tegzes Márta, Bögre Dávid, Baróczi Lóránt, Molnár Andrea, Bodnár Krisztián, Demeter Péter, Dr. Raisz Csaba és gyermekei. A legjobb süteménysütőt, Tóth Imrénét is díjazták. Az este folyamán a Club-96 műsora, a Számadó zenekar zenés koncertje, és egy közös táncház színesítette a kulturális életet. A fesztivál tűzijátékkal zárult. Bárki, aki ezt a napját Tiszakeszin töltötte, ráébredhetett arra, hogy milyen sokszínű is tud lenni kistérségünk, a Mezőcsáti kistérség.  
Forrás: M.A.

IV. Helyi Termék Fesztivál Tiszakeszin