Első állomás: tordai sóbánya Torda egyik legfontosabb turisztikai látványossága és gyógyhelye. Ez a bánya egy csoda volt mindenki számára, sokkal szebb és látványosabb, mint a Parajdi.

Látogatást tettünk: Vármegyeháza (mai Városháza) Székelyudvarhely Önkormányzatánál, megismerhettük Polgármester Úrat és az Alpolgármester Asszonyt, beszélgettünk napi munkájukról, életükről, eredményeikről, és nehézségeikről, nagyon kedves vendéglátóink voltak. Ezt követően elfoglaltuk a szálláshelyünket, közös vacsorával zártuk a napot.

A környék a népművészetek, hagyományok és szokások egy kiapadhatatlan kincsesbányája. Ezért a második napon: Székelyudvarhely helyi termelői boltjába látogattunk A Civitas Alapítvány által működtetett Helyénvaló boltban a Székelyudvarhely hetven kilométeres körzetében termelt, illetve előállított zöldséget, gyümölcsöt, pékipari terméket, teát, fűszert, lekvárt, szörpöt, bort, pálinkát, hús- és tejterméket, illetve kézműves terméket értékesítenek itt. Sikerült mindenkinek székely ízeket hazavinni a boltnak köszönhetően.

A férfiak számára igen vonzó program következett, ellátogattunk egy „patinás” pálinkafőzőbe

Székelyföldön a pálinka szent dolog” – véli Szőcs Rezső, a Jamy pálinkamanufaktúra alapítója és vezetője. Filozófiájuk szerint a pálinka egyfajta zászlóshajója is Székelyföldnek, így ezen belül Székelyudvarhelyen is mindent elkövetnek azért, hogy öregbítsék a nemes ital hírnevét. Kiváló minőségi gyümölcsök felhasználásával, hagyományos módszerrel készítik változatos pálinkáikat, főzdéjükben pedig nemcsak kóstolni lehetett, de a gyártási folyamatokat is megismerhettük.

Ezt követte a Nők számára kedves helyszín, Székelyföld egyik csokoládémanufaktúrájának bemutatója.  A GALFFIS csokoládé manufaktúra székelyudvarhelyi üzletében finom csokoládét és kávét kóstolhattunk, és vásárolhattunk.

A program tovább folytatódott: Szejkefürdő következett

Szejkefürdőn a Mini Erdély Parkot nézhettük meg, amelyben több mint kilencven erdélyi történelmi épület és középkori vár makettjét láthattuk. Az élményparkban gyermek és felnőtt tartalmasan tölthetik el a napot.

Harmadik napon: A Mohos-tőzegláp európai szinten is természeti ritkaság.

A tőzeg vastagsága 10 m, mennyisége 3 millió köbméter. Az egykori Mohos-tó vize eltűnt, csak sűrű növényzettel, főleg tőzegmohával benőtt láp maradt utána. A tájvédelmi körzet tudományos és természeti ritkaságokat őriz. Rendkívüli növényritkaságokat csodálhatunk itt meg, többféle húsevő növényt, Megtalálható itt a tőzegáfonya, a kéttős erdeifenyő, a vörös áfonya, csak a láp egy részét tekinthetik meg a természetvédelem miatt, csak helyi kísérővel járhattuk be ezt a csodás lápot.

Ezt követte: Korond

Korondon a fazekasságnak ősi hagyományai vannak, sokan Európa egyik legjelentősebb fazekas központjának tartják. Ma 600 körül van az ipari engedéllyel rendelkező fazekasok száma. Kellemesen elfáradtunk mindenkinek jólesett a vacsora.

Utolsó nap: Madarasi Hargita, Szováta- fürdő:Medve-tó, Segesvári vár, Közös késői ebéd. Hazautazás

Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva tértünk haza. Nagyon Köszönjük!!!!